De spelwereld blogt!

De spelwereld blogt!

Over deze blog

Deze blog is onderdeel van spelwereld.be, een website van en voor spellenliefhebbers.

Mr Jack is back

NieuwsGeplaatst door Tom ma, augustus 31, 2009 10:48:41
In 2006 kwam het spel Mr Jack op de markt. Hierin moesten 2 spelers de jacht op Jack the Ripper naspelen. De eerste speler wist wie Jack the Ripper precies was en had als doel om de stad uit te vluchten en de andere speler kreeg als taak om Jack te ontmaskeren en gevangen te nemen.

Na de uitbreiding in 2007 komen Bruno Cathala en Ludovic Maublanc nu met een vervolg op Mr Jack. Het betreft deze keer geen uitbreiding, maar een aleenstaand spel. Het verhaal gaat al volgt. Tijdens het onderzoek naar de moorden in Londen werd de zelfverklaarde dokter Francis J. Tumblety gearresteerd, maar voordat zijn zaak voor het gerecht kwam vluchte hij naar de Verenigde Staten. De politie werd op de hoogte gebracht en nadat er gelijkaardige moorden in New York begonnen plaatst te vinden werd er een grote klopjacht georganiseerd op Tumblety. Is het hem of iemand anders die de achter de moorden zit?

In Mr. Jack in New York verloopt het spelverloop gelijkaardig als bij zijn voorganger. Vier karakters bewegen elke beurt en één speler probeert Jack te vangen terwijl de andere zijn zoektocht naar de vrijheid nastreeft. De acht karakters hebben allemaal nieuwe krachten en het spelbord kan elke ronde evolueren. Een informant kan waardevolle informatie aanleveren en Jack kan proberen te ontsnappen per schip als hij veilig het water kan bereiken.

Het spel zal worden uitgegeven door Hurrican Games. Volgens de producent is Mr. Jack in New York een meer strategisch spel dan Mr. Jack en zal er een beter evenwicht zijn tussen tussen de winstkansen van de twee spelers.

  • Reacties(0)//blog.spelwereld.be/#post84